Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alergeny v potravinách

11. 12. 2014

 

Vážení rodiče,

 

od 14.12.2014 byste měli být informováni o alergenech, které jsou obsaženy v pokrmech. Proto předkládám seznam 14 alergenů – jsou to vesměs potraviny naprosto běžně používané, vůči kterým mohou být někteří lidé vnímavější. Pokud je Vaše dítě na nějakou složku potravy vyloženě alergické, jistě o tom od vás ví a u okénka se, dle zkušeností, samo hlásí, že to či ono nejí /mléko, mák, hořčici …/ Nejedná se vždy jen o alergeny, kdy děti samy hlásí, že nechtějí papriku, rajče, zelí, špenát … V naší jídelně vím o několika dětech, které mají alergii na „něco“, výběr jídel provádějí s rodiči a stravování funguje bez problémů. Na jídelním lístku je uvedena věta „Všechny pokrmy mohou obsahovat alergeny A1 – A14 , konkrétní výskyt na vyžádání u vedoucí jídelny. Budete-li mít potřebu o komponentech jídla vědět více, v rámci možností Vám informace poskytnu. Věřím, že i nadále budou Vaše děti, i vy spokojeni se stravováním v naší školní jídelně.

 

Zdravím, Helena Hošková, tel. 235513683

 

img_5347--2-.jpg